Wat betekend ‘fit to fly’?

Deze term wordt in de reiswereld genoemd om aan te tonen dat u gezond genoeg bent om te mogen vliegen. Indien nodig wordt deze verklaring opgevraagd bij een huisarts of SOG arts.

Mag ik alleen reizen

Op basis van uw zorgplan en aanvraagformulier, beoordelen wij of u ‘fit to fly’ bent om alleen te reizen. Mogelijk is een verklaring van de SOG arts of huisarts nodig. Verder is het mogelijk om een reisbegeleider te boeken bij uw reis, zodat u altijd onder begeleiding bent van een deskundige zorgprofessional tijdens uw gehele reis.

Is er dagbesteding mogelijk in het zorghotel?

Dagbesteding is uiteraard mogelijk, waarbij er verschillende dagactiviteiten worden aangeboden. In groepsverband of individueel beschikbaar.

 

Ik ben rolstoelbehoevend, kan ik op vakantie?

Uiteraard mag u op vakantie! Maar wij begrijpen dat dit niet zo vanzelfsprekend voelt. Afhankelijk van de soort en afmetingen van uw rolstoel, kunnen wij beoordelen of deze mee mag aan boord van het vliegtuig. Handgedreven rolstoelen mogen vrijwel altijd mee, mits minimaal 48 uur voorafgaand aan uw vlucht aangemeld. Elektrisch aangedreven rolstoelen hebben een beperkte mogelijkheid. Wij zorgen ervoor dat uw medische apparatuur en bijbehorende medische bagage op tijd wordt aangemeld, zodat u hier niet over na hoeft te denken.

Heb ik een (medische) reisbegeleider nodig?

Op basis van uw zorgplan en aanvraagformulier, beoordelen wij of u ‘fit to fly’ bent om te mogen reizen. Mogelijk is een verklaring van de SOG arts of huisarts nodig. Zodoende is het mogelijk om een reisbegeleider te boeken bij uw reis, zodat u altijd onder begeleiding bent van een deskundige zorgprofessional tijdens uw gehele reis. Bij een groepsreis is de reisbegeleider beschikbaar voor alle medereizigers. Deze zorgprofessional zorgt voor onder andere:

  • toedienen van medicatie
  • controleren van vitals
  • bewaken van bagage en persoonlijke spullen van reizigers
  • helpen met voeding
  • assisteren bij alle hulpvragen

Heb ik luchthaven assistentie nodig?

Wij adviseren alle reizigers om vrijblijvend gebruik te maken van luchthaven assistentie tijdens de reis. Deze service vragen wij bij elke boeking aan, zodat u geen lange afstanden hoeft te lopen naar uw gate, voorrang krijgt bij alle lange wachtrijen en als eerste aan boord mag in het vliegtuig.

Mag ik op reis met mijn zorgbehoefte?

Op basis van uw zorgplan en aanvraagformulier, beoordelen wij of u ‘fit to fly’ bent om te mogen reizen. Mogelijk is een verklaring van de SOG arts of huisarts nodig. Daarna krijgt u een intake gesprek via videobellen met het zorgteam van RCR Zorghotels, zodat wij exact weten wat uw zorgbehoefte is. Ons ervaren en deskundige zorgteam richt zich op het doel om dezelfde kwaliteit van zorg te bieden, zoals u dit in Nederland bent gewend. Bij dit intakegesprek zijn ook uw naasten en zorgverleners welkom, zodat zij aanvullingen kunnen geven indien nodig.

Ik heb specifieke dieetwensen/allergieën, wat nu?

Laat het ons weten wat uw dieetwensen of allergieën zijn, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Dit kunt u op het aanvraagformulier aangeven of naar ons toe mailen. Ook zien we dit graag terug in uw zorgplan.

Mogen mijn familieleden ook in het zorghotel verblijven?

Uw reisgezelschap is van harte welkom om samen met u in het zorghotel te verblijven. Zij krijgen een hotelkamer, zo dichtbij als mogelijk bij uw zorgkamer. Dit kunt u aangeven in het aanvraagformulier.

Ik ben niet gevaccineerd, mag ik op vakantie?

In Spanje zijn er geen maatregelen van toepassing en kunt u reizen zonder vaccinatie. Voor reizen naar Suriname dient u wel gevaccineerd te zijn om te kunnen reizen of in het bezit zijn van een herstel bewijs. Wij informeren u op voorhand, wanneer deze maatregelen veranderen. Raadpleeg www.nederlandwereldwijd.nl voor de meest actuele informatie.

Ik heb geen zorgplan, wat nu?

Indien u zorgbehoevend bent, heeft uw zorgverlener een persoonlijk zorgplan voor u beschikbaar. Deze moet op aanvraag altijd beschikbaar zijn. Dit document is belangrijk voor ons zorgteam, maar ook voor de zorgverzekeraar. Dit is een essentieel document, waarop de zorgverzekeraar moet beoordelen of de machtiging voor uw vakantie wordt afgegeven. U kunt deze opvragen bij uw zorgverlener.

Krijg ik dezelfde zorg op vakantie zoals ik in Nederland gewend ben?

Op basis van uw persoonlijke zorgplan, krijgt u de zorg geleverd zoals u deze in Nederland gewend bent.