Welke documenten zijn nodig om te reizen?

Om te mogen reizen heeft u onderstaande documenten nodig:

 • Uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van vertrek
 • Uw vaccinatiepaspoort of negatieve PCR test (indien nodig)
 • Uw zorgpas
 • Een reis- en annuleringsverzekering
 • Uw medicatiepaspoort

Hoe laat moet ik op de airport zijn en waar moet ik mij aanmelden?

Uw aanmeldtijd op de airport is afhankelijk van uw vertrektijd. Wij verzamelen bij een groepsreis altijd 4 uur voor de vlucht op de airport, zodat we ruim op tijd kunnen instappen. De exacte aanmeldtijd op de airport wordt 3 weken van tevoren bekend gemaakt tijdens de groepsbijeenkomst en via de mail.

Wanneer krijg ik mijn reisdocumenten?

Ruim 3 weken voor vertrek van een groepsreis, organiseren we een bijeenkomst met de hele groep. Hierbij ontvangt u alle informatie over uw reis. Daarnaast ontvangt u alle informatie ook per mail. Hierin staat de inchecktijd op de airport, contactgegevens, belangrijke documenten, uw e-ticket, het globale reisschema en uw inpaklijst.

Ik ben te laat op de airport, en nu?

Helaas kan het wel eens gebeuren dat u verhinderd raakt onderweg naar de airport. Dat kan veel stress opleveren, dat begrijpen wij heel goed. Zolang u ons op de hoogte houdt van uw vertraging kunnen wij rekening houden met uw aankomsttijd. Wij houden u op de hoogte van de mogelijkheden en doen ons uiterste best om het inchecken zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Kan ik naar het toilet tijdens mijn vlucht?

Wij adviseren cliënten die niet zelfstandig naar het toilet kunnen om incontinentiemateriaal te dragen voor de nacht. De toiletten zijn erg klein in het vliegtuig en u kunt gemakkelijk vallen bij turbulentie, dus dit is een te groot risico. Bij de vluchten naar Spanje heeft u vlak voor het boarden nog de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Bij de vluchten naar Suriname, wordt u bij aankomst op de Airport direct uit het vliegtuig verzorgd door het zorgteam van RCR Medical Centre.

Kan ik bij het raam zitten tijdens mijn vlucht?

U heeft de mogelijkheid om voorafgaand de vlucht tegen een meerprijs een voorkeurstoel te boeken. Indien u rolstoel behoevend bent, moet u bij vluchten naar Spanje bij het raam zitten, in verband met de veiligheid tijdens calamiteiten. Bij vluchten naar Suriname krijgt u een stoel bij het gangpad in het midden, ook voor de veiligheid tijdens calamiteiten en ter assistentie van het luchtvaartpersoneel.

Hoe kan ik de voorkeur voor de stoel tijdens mijn vlucht doorgeven?

U kunt op elk gewenst moment aangeven dat u een voorkeursstoel wenst voor uw vlucht. U kunt bellen met onze klantenservice of een mailtje sturen naar info@rcrzorghotels.nl. Na betaling van de meerprijs voor de stoel, boeken wij uw voorkeursstoel direct.

Wat houdt airport service in op Zanderij in Suriname?

Deze dienst dient niet verward te worden met de medische assistentie door het luchtvaartpersoneel. Airport service is een dienst aangeboden door het RCR Medical Centre voor haar cliënten. Hierbij wordt de cliënt direct na het uitstappen uit het vliegtuig, indien nodig verzorgd en verpleegd door het deskundige zorgpersoneel in een apart afgesloten kamer. Daarna wordt u met voorrang door de douane begeleid naar uw koffers. Het personeel van RCR helpt u met het verzamelen van uw koffers en samen vertrekt u naar het zorghotel. Deze service is niet mogelijk bij vluchten naar Alicante.

Welke excursies zijn er mogelijk tijdens mijn vakantie?

Tijdens uw vakantie bieden wij verschillende excursies. Deze worden, indien gewenst en met goedkeuring van het zorgteam, samen met u geboekt. In Spanje kunt u denken aan uitstapjes zoals:

 • Naar het strand gaan
 • Alicante bezoeken
 • Zoutmeren bezoeken
 • Naar de markt gaan
 • Verse paella eten op de boulevard
 • In Suriname bieden wij onder andere het volgende
 • Dolfijnen spotten op de Surinaamse boot
 • Tour naar Mariënburg
 • Tour door Paramaribo
 • Verse bara eten op de markt

Hoelang duurt mijn vlucht?

De vlucht naar Alicante duurt ongeveer 2 uur en een kwartier (afhankelijk van de Airport in Nederland). De vlucht naar Suriname duurt ongeveer 9 uur en 20 minuten.

Mag ik bezoek ontvangen in het zorghotel?

Tijdens bezoekuren is uw gezelschap van harte welkom in het zorghotel. Om uw veiligheid en rust te waarborgen hanteren wij deze bezoekuren zorgvuldig. U bent uiteraard vrij om zelf op pad te gaan. De bezoekuren zijn van 10:00 uur s’ ochtends tot 21:00 uur s’ avonds.