Hoeveel bagage mag ik meenemen?</h3 >

Tijdens de vlucht naar Alicante mag u het volgende meenemen aan bagage:

1 stuk handbagage + 1 accessoire per volwassene/kind (totaal max. 10 kg), 20 kg Ruimbagage.

Tijdens de vlucht naar Amsterdam, mag u het volgende meenemen aan bagage:

1 stuk handbagage + 1 accessoire per volwassene/kind (totaal max. 12 kg), 23 kg Ruimbagage.

< h3 >Ik reis met een rolstoel, wat nu?</h3 >

Indien u rolstoel behoevend bent, maken wij de aanvraag in orde voor u. Wij hebben onderstaande informatie nodig om de aanvraag te kunnen doen:

 • handbewogen of elektrische rolstoel
 • gewicht
 • afmetingen: lengte, breedte, hoogte

In het geval van een lithium-accu:

 • Wat is het aantal Wattuur (Wh) per accu?
 • Hoeveel accu’s neemt u mee? U dient de accus’s mee te nemen in de cabine.

Verder reserveren wij de medische assistentie op de airport voor u, zodat zij u naar uw gate begeleiden na het afgeven van uw bagage. Uw rolstoel wordt bij het boarden in beslag genomen en deze krijgt u direct terug wanneer u uit het vliegtuig wordt begeleid. U wordt door het personeel naar uw stoel geholpen. Hierbij willen wij onderstaand van u weten:

– kunt u korte stappen lopen?

– kunt u trappen lopen?

– bij volledige verlamming, graag duidelijk aangeven. De aanvraag hiervoor neemt meer tijd

  in beslag.

Welke hulpmiddelen mag ik meenemen tijdens mijn reis?

U mag alle medische hulpmiddelen meenemen tijdens uw reis. Deze dienen wel minimaal 48 uur voorafgaand de reis aangemeld te zijn. Graag vernemen wij minimaal 2 weken voorafgaand aan de reis, welke speciale bagage u wil meenemen en de afmetingen en gewicht hiervan. U kunt dit telefonisch doorgeven aan onze klantenservice of per mail naar info@rcrzorghotels.nl. Wij maken de aanvraag voor u in orde.

Ik wil speciale bagage meenemen tijdens mijn reis, wat nu?

Voor alle speciale bagage dient deze minimaal 48 uur voorafgaand aan de reis goedgekeurd te zijn door de luchtvaartmaatschappij. Graag vernemen wij minimaal 2 weken voorafgaand aan de reis, welke speciale bagage u wil meenemen en de afmetingen en gewicht hiervan. U kunt dit telefonisch doorgeven aan onze klantenservice of per mail naar info@rcrzorghotels.nl. Wij maken de aanvraag voor u in orde.

Wat is een medisch paspoort en hoe vraag ik deze aan?

Een medicijnpaspoort is een document waar persoonlijke medische informatie in staat. Het wordt ook wel ‘geneesmiddelenpaspoort’ of ‘Europees medisch paspoort’ genoemd. In het paspoort kunnen de volgende gegevens staan.

 • overzicht van alle medicijnen die je gebruikt
 • je bloedgroep
 • je zorgverzekering
 • opsomming van je ziektes en/of aandoeningen
 • opsomming van de belangrijkste medische ingrepen
 • opsomming van overgevoeligheden (bijvoorbeeld allergieën)
 • contactgegevens van je artsen, je familie en/of je vrienden

Een medicijnpaspoort is niet hetzelfde als een medische verklaring. Een medische verklaring is altijd verplicht als je naar het buitenland reist met medicijnen die onder de Opiumwet vallen. Bijvoorbeeld sterke pijnstillers, opiaten (morfine, cannabis) of methylfenidaat (geneesmiddel voor ADHD). Een medicijnpaspoort aanvragen doe je bij je eigen apotheek, huisarts of ander medisch specialist. Je apotheker zoekt eventueel ook uit of jouw geneesmiddelen onder de Opiumwet vallen. Zo weet je ook of je nog een speciale verklaring moet regelen. Een medicijnpaspoort is altijd gratis op te vragen.

Ik wil extra bagage meenemen, mag dat?

Indien u extra bagage wil meenemen, is dit mogelijk tegen een meerprijs. Deze bagage dient minimaal 2 weken voorafgaand aan de reis aan de klantenservice van RCR zorghotels bekend gemaakt te zijn, zodat wij de actuele prijs kunnen doorgeven en de bagage op tijd kunnen bijboeken. U kunt dit telefonisch doorgeven aan onze klantenservice of per mail naar info@rcrzorghotels.nl. Wij maken de aanvraag voor u in orde.

Ik heb INCO materiaal nodig tijdens mijn gehele reis van 6 weken, wat nu?

Indien u gebruikt maakt van INCO materiaal, begrijpen wij dat u deze niet voor 6 weken kunt meenemen in uw koffer. Daarom adviseren wij u om deze direct na het boeken van uw reis op te sturen per post. Dit kost ongeveer 5 euro per kilo en duurt ongeveer 5 dagen. Het personeel van RCR Medical Centre verzamelt uw goederen, welke u bij aankomst in het zorghotel ontvangt.

Wat mag ik meenemen in mijn handbagage?

U ontvangt de gedetailleerde informatie betreffende uw bagage en uw inpaklijst bij de bijeenkomst en via de mail. Let hierbij vooral op het aantal toegestane kilo’s. Wat u zeker mag meenemen is onderstaande:

 • Vloeistoffen, gels, crèmes en pasta’s; Verpakkingen van max. 100ml elk samen in een hersluitbaar, transparant zakje van maximaal 1 liter en één zakje per persoon
 • Medicijnen, dieet- en babyvoeding, eventueel met medische verklaring
 • Vloeistoffen gekocht na security mits verzegeld en met geldig aankoopbewijs
 • Kleine vijl, schaar, pincet, max. 6cm
 • Camera’s, tablets en laptops
 • Kaas en andere soorten voedingswaren. Let op: Vloeibare en smeerbare kaas of voedingswaren vallen onder de vloeistoffenregeling!

Ik heb medicatie nodig tijdens mijn gehele reis, wat nu?

Indien nodig, boeken wij een koffer van 23 kg (Suriname) of 20 kg (Alicante) voor u bij uw vlucht. Deze koffer wordt gratis voor u ingecheckt, naast uw algemene toegestane bagage. Verder kunnen wij op verzoek een medische handkoffer bijboeken a 12 kg (Suriname) of (Alicante). Deze handkoffer wordt gratis bijgeboekt, naast uw algemene handbagage 10kg